ATROFIK RINITDAN AZIYAT CHEKKAN BEMORLARNI ZAMONAVIY DAVOLASH USULLARINI TAKOMILLASHTIRISH (O`zbekiston tibbiyot ilmi, 2024)
Atrofik rinit – burun bo‘shlig‘ining surunkali yallig‘lanish jarayoni bo‘lib, burun shilliq qavatining atrofiyasi bilan tavsiflanadi, shuningdek yallig‘lanish jarayoni bezlar va burun chig‘anoqlariga ham ta'sir qiladi. Ushbu maqolada mualliflar tomonidan atrofik rinit va atrofik faringit bilan og‘rigan bemorlarda davolash taktikasini takomillashtirish va kasallikni profilaktikasi qaytalanishni oldini olish ishlari yoritib berilgan. Maqolada surunkali atrofik rinofaringit bilan og‘rigan 18 yoshdan 65 yoshgacha bo‘lgan 22 nafar bemor qamrab olgan va mualliflar tomonidan qo‘llanilgan davo muolajalar hamda davolash natijalarini taqdim etilgan.